TAKK!

Finalen er holdt, bøssene talt og summene talt opp og offentliggjort. Svimlende 2.005.220 kr har KG-folket samlet inn! Det er utrolig bra, og vi er ubeskrivelig takknemlige for innsatsen og bidragene til alle og enhver, og vi håper alle har hatt en fantastisk aksjonstid. Vi har klart dette resultatet sammen, og tydelig vist at sammen kan man greie alt. Vi har virkelig tatt både Laos og oss selv et skritt videre! Takk for at du tok skrittet videre! Vi kunne ikke klart det uten deg.

Velkommen til AKSJONSFINALE!

Årets aksjon går mot slutten, og i morgen setter vi punktumet med en fantastisk finale (også kjent som årets happening)! Vi kan love en uslåelig stemning, masse spenning, underholdning, sang, foredrag, café og et smekkfullt program med herlige innslag! I tillegg vil vi avsløre årets totalbeløp, og du vil få en mulighet til å gi et siste bidrag til aksjonen. I tilleg vil årets mestinnsamlende bøssebærere premieres, og trekningen blant de som samlet inn 1800 eller mer vil bli gjennomført foran en håpefull forsamling. Kanskje er du den heldige som stikker av gårde med en MacBook Pro, MacBook Air, iPad 3, iPhone 5, speilrefleks, eller en av de andre gjeve premiene? Uansett vil du få en uforglemmelig aften - garantert!

Herligheten, altså finalen, begynner klokken 19.00, men allerede klokken 18.00 åpner caféen med salg av årets siste aksjonskaker, kaffe og saft. Begivenheten finner sted i Storsalen i Oslo, se kart.

Lykke til med innsamlingen!

Trenger en motivasjon for at DU kan ha muligheten til å gjøre en forskjell i verden??

VI samler hvert år inn penger til humanitære prosjekter. I år drives det landsbyutvikling i Laos. Det er et av Asias minst utviklede land, og er også er et av de mest bombede landene i verden etter Vietnamkrigen. Landet er preget av redselen for å bli truffet av en mine, redselen for å bli solgt til prostitusjon og usikkerheten som preger de unge som er uten rent vann og en god utdanning. Gjennom utdanning (grunnskole og voksenopplæring) og vannsystemer kan DU være med å gi håp om en bedre fremtid i Laos!!

Det koster så lite å gjøre en forskjell!

- Er du siker på at du trenger å kjøpe den dyre, halvgode kaffen i dag?

Med de 50 kronene kan du gi rent vann til et fantastisk medmenneske i Laos for mange år fremover! Siden vannrørene vil gå rett ned til landsbygda trenger ikke jentene å droppe ut av skolen bare fordi de må gå langt for å hente skittent vann til familien hver dag!

2,3 millioner i Laos (av ca. 7mill) mangler rent vann og risikerer å dø på grunn av dette. Er den kaffen virkelig nødvendig da når du setter vanene dine i perspektiv?

- Har du noen gang kjent på alle de mulighetene du har å velge mellom med den utdanningen du har fått? Av og til kan det til og med kan være ganske stressende.

70 % av befolkningen i Laos bor i landsbyer. Der går kun ¼ av barna på skole og under halvparten av alle jentene får noen form for utdanning. Dette er alt for lite og gjør at landsbyutviklingen skjer alt for sakte.

De 120 kronene du skulle bruke på en kino eller ny bluse vil dekke et helt skoleår for et heldig barn i Laos.

Sammen kan vi gå «et skritt videre» og gi innbyggerne nord i Laos noen av de samme mulighetene vi tar for gitt!!

I år er det spesielt lett å gi:
- Send en SMS til 2160 med kodeord LAOS for å gi 200kr
- Bruk nettbanken med kontonummer 3000 14 65496 (Merk betalingen med "elevnavn, klasse")
- Ha kontantene klare når du ser en KGelev rundt Oslo og områdene rundt på torsdag!

600 ,- 5 års skolegang
120 ,- 1 års skolegang
50 ,- Én person tilgang til vann
167.000 ,- Én skole

 

YOU make dreams come true!

Da var flashmoben gjennomført, og skal den oppsumeres med ett ord, må det bli fantastisk! For dette var virkelig bedre enn noen hadde håpet på! Rundt hundre elever dro med seg godt humør, fantastisk vær (på en ellers regnfull dag), venner og familie, og mobiliserte til en skikkelig flashmob! I tillegg sier ryktene at TV-kameraene filmet, så informasjon om aksjonen blir kanskje snart å se på din TV-skjerm?

Nå hersker det altså ingen tvil over at årets aksjon har gjennomføringsevne, stå-på vilje og tonnevis av glede å by på. Det oppfordrer vi dere til å bruke til det fulle de kommene dagene. På torsdag er det nemlig aksjonsdag, og allerede på onsdag vil det forhåpentligvis være mange ivrige elever ute og bærer aksjonen noen skritt videre. Da vil de bære bøsse, plakater og flyers, og gjør sitt for at årets aksjon skal bli best mulig!

På aksjonsdagene er det viktig at alle bidrar. Noen klarer å samle inn enorme beløp alene, men det er likevel summen av alles arbeid som teller! Derfor håper vi du tar med et smil, glede, innsats, stå-på vilje og engasjement, og bruker aksjonsdagene for det de er verdt! (og det er mye!). Sammen kan vi få drømmene til å gå i oppfyllelse!

Her er noen eksempler på hvor mye pengene som kommer inn er verdt:

600 ,- 5 års skolegang
120 ,- 1 års skolegang
50 ,- Én person tilgang til vann
167.000 ,- Én skole

For et friminutt!

 

Vi snakker om herlig vær, en stappfull skolegård, god musikk, herlig stemning, pølser, kaker og is. God kombinasjon? ja. Kan det bli enda bedre? ja; kombiner det med et ekstremt løp midt i skolegården! Her fikk både gymlæreren, gründeren, samfunnsfagslæreren og innsatslederen gåsehud, for både ytelsen, kreativiteten, forståelsen og viljen var uten tvil i toppklasse!

Var du i skolegården, skjønner du hva det snakkes om: Her var nemlig Svampebob, en NASA-astronaut, et sparkesyklende spøkelse, siamesiske gaffateiptvillinger, svette sumobrytere og en giraff blant de som gjorde en fantastisk innsats for Laos. Og ikke nok med det, for i tillegg til kreativitet, var det store forekomster av både hurtighet og utholdenhet å finne blant utøverne. Til felles har alle at de ønsker å gjøre en innsats som kan bedre andres liv, et fantastisk engasjement. Og effekt - det har det. For dette er ikke en konkurranse om verken gull, sølv eller bronse, men å bidra mest og best. På den måten er alle konkurrerende på lag, og det er som lag vi yter best. Sammen er vi mindre aleine, og sammen kan vi nå langt. Alene kan vi løpe noen skritt, sammen kan vi løpe mange.

Og nettopp det er det viktig at vi husker. For hvis vi sammen engasjerer oss og gjør en innsats, sprer glede, interesse og engasjement, tro, håp og kjærlighet, så har vi muligheten til å gå utallige skritt videre! Alene kan vi nå noe, sammen kan vi nå mye!

 

 

Klassefester!

En drøy uke er gått siden skolestart, og nye elever har virkelig begynt å bli bedre kjent med nye kamerater. Fortsatt føles det likevel litt spesielt og behovet for å bli enda bedre kjent er absolutt tilstede. Det er en av grunnene til at vi i dag arrangerte 1.klassefest, og i morgen kommer til å arrangere 8.klassefest! spennende speed dating, en fyldig og variert group challenge, knaskende pølser og herlige kaker stod på menyen, sammen med en ubegripelig god stemning. Det hersker liten tvil over at folk hadde det gøy!

 

Samtidig som det var gøy, var det også til tider vanskelig. Det er ikke alltid like lett å i fellesskap ligne på en elg, eller i en speed date med en nesten ukjent person å si akkurat de riktige ordene. Men bli kjent blir man, og moro er det! Visste du hvilken romerske keiser som først ble avbildet på en mynt, verdien til pi, eller kanskje navnet på Norges første konge? Gjorde ikke du, gjorde kanskje en på gruppa di, og samen ble dere sterkere.

 

Klassefestene viser mye av hvorfor aksjonen er viktig, og hvorfor KG er mer enn en skole. Det handler nemlig om å bygge et godt og trygt felleskap, med sterke bånd mellom medelever, godt samarbeid, moro og glede. I tillegg hjelper det oss til å se og forstå andres situasjon og gir oss muligheten til å bety noe for andre. Sammen kan vi bety mye - og det skal vi!

 

I morgen er det for eksempel bolledag, med Pizza fra Ristorante, og 8.klassefest. Neste uke er det flere bolledager, aksjonsløp og KRIK-turnering. Vi kan love at dette blir minst like morsomt og stemingsfylt, og deilig er det også når dette kombineres med veldedige og viktige formål, her er det virkelig rom for å kose seg med god samvittighet! Derfor gleder vi oss til å se deg, dine venner, og all deres glede i den kommende tiden - og husk at sammen er vi sterke nok til å gå mange skritt videre!

Strålende Kicked-Off!

Aksjonen er i gang for fullt og Kick-off bolledagen var virkelig en suksess! T-skjortene og aksjonsarmbåndene er i salg, isboksen og kakene er klare og svampene er klare for alle som alltid har drmt om å få kaste svamp på læreren. I dag viste også flotte bannere i skolegården at aksjonscrew og -komité er klare for å motivere og engasjere både lærere og elever.

aksjonsbannerEr du ny ved KG opplevde du nok allerede tredje dagen at KG er mer enn en skole. Forhåpentligvis vil også aksjonsperioden være
"the ice breaker" som kan skape et samhold og en trygghet på skolen, gjøre det lettere å bli kjent med medelever og være utgangspunktet for tre eller seks minnerike og lærerike år. I tillegg håper vi aksjonen gir deg muligheten til å flytte tankene litt bort fra den hektiske skolehverdagen, slik at du kan dele litt av din tid, litt av din kjærlighet og litt av din glede med andre.

I en ny aksjonsperiode med nye viktige prosjekter, ønsker vi i mest av alt å flytte fokuset ut i verden, til Laos! Vi er heldige! Ja, du har hørt akkurat den setningen utallige ganger før, men det er så sant. Hver bolledag vi vil ha fremover, 8. og 1. klassefestene, aksjonsløpet og mest av alt aksjonsdagen vil hver for seg ta oss "et skritt videre!". Var du den eleven som utfordret en venn i sumobryting, nøt en avslappende massasje eller var med å skape stemning? Er det ikke en deilig flelse å vite at du forhåpentligvis hadde det både gøy og samtidig bidro til å bedre hverdagen til for eksempel jevnaldrende i Laos?

Til slutt, er det en ting som må velges som den desidert største velsignelsen og bønnesvaret for dagen, må det være været! Så utrolig det er å begynne KGs Elevaksjon med sol hele friminuttet på en dag det er meldt regn, på en dag det regner mellom ca. 10.00-11.00 og fra 12.50, kun 5 minutter etter friminuttet er over!

Så med en fantastisk og regnfri kick-off, oppfordrer vi deg til å ta med deg en venn, to, eller fem, og spre glede, gjøre en innsats, ha det gøy og nyte livet. Da kan vi love deg at Elevaksjonens mange stemningsfylte bolledager og events bringer oss alle sammen både ett og to skritt videre!

KG-elever utforsket Laos!

Utdrag Fra NMS' sider om Laos:

KG-elever har besøkt Laos

Den årlige elevaksjonen på KG i Oslo samler i år inn til utviklingsprosjekter på landsbygda i Laos. Nylig var noen fra skolen i Laos for å se nærmere på hva pengene går til og onsdag 22.august er det Kick-off i skolegården.

Vi fikk nylig en begeistret e-post fra misjonær i Laos, Atle Roger Mydland, og klipper litt fra den:

- Jeg kom akkurat tilbake fra Laos, etter å ha ledet ei gruppe på seks fra KG i Oslo i ni dager. Og jeg kjenner på en enorm glede.

Til sammen har vi sittet i bil mer enn 30 timer på svingete og humpete veier. Jeg er trtt, men allikevel så glad; fantastisk å bli kjent med unge mennesker som har hjerte for, og som ønsker å bruke tid og energi for andre. Jeg ser for meg smilene deres, sprudlingen, dette var bare så ekte og levende.

Jeg dro tilbake til Thailand for å starte opp et nytt misjonsår. De dro hjem til Norge for å starte nytt skoleår. I tillegg til alle nye utfordringer i et nytt skoleår har elevene organisert prosjektet "Et skritt videre!" som en fellesskapsbygging på skolen. Det er nesten som skriften sier oss; "bær hverandres byrder, så blir din egen byrde lettere". I de neste fire ukene vil hele skolen bli kjent med prosjektet vårt og hvorfor vi bygger skoler og drikkevann.

Vi hadde to dager med landsbybesøk, gudstjeneste i ei lita kirke, vi så på bomberydding i området for den siste skolen vår, besøk på krukkesletta, jungelvandring med overnatting i en landsby, grottebesk og til slutt to dager i en organisasjon som jobber mot trafficking og prostitusjon.

Turen har gitt meg en følelse av å ikke stå alene, vi er en gjeng som arbeider for det samme målet: At noen skal få et bedre liv. Dette handler ikke først og fremst om penger, men om mennesker. Og - jeg er overbevist om at Gud ikke teller kronene, men hjertene.

Vi ønsker KG lykke til med årets elevaksjon - og takker for at Det Norske Misjonsselskap dette året får være den organisasjonen som midlene går gjennom. Slik at mennesker et annet sted kan komme "Et skritt videre!"

Aksjonen er snart i gang!

collage elever Laos
Sommeren har nå nådd slutten, og i dag begynner skolen igjen. Mange skulle ønske ferien varte enda lenger, mens andre er glade for å endelig komme i gang med et nytt skoleår. Til felles har de at de er spente på det nye skoleåret, og ikke minst årets elevaksjonshøst på KG , den blir spennende, og starter allerede på onsdag med en fantastisk Kick-off!

Til tross for at vi i Norge anser rent vann og utdanning som en selvfølge, er det i store deler av verden, inkludert Laos, stor mangel på nettopp dette. Det vi også har lett for å glemme, er hvor viktige disse ressursene er. For eksempel kan utdanning, i tillegg til å åpne for nye muligheter, gi veier ut av fattigdom, menneskehandel og prostitusjon, hindre diskriminering av kvinner, samt øke enkeltfamiliers inntekter. Rent vann på sin side, kan bidra til å hindre vannbårne sykdommer, sykdommer som uten behandling tar mange liv.

Som hele KGs øyne i Laos, har Theresa (3E), Sivert (2D), Sofie (3F), og Ola (3A), vært i Laos for å se, oppleve og lære mer om prosjektente våre i Laos. Deres opplevelser vil definitivt prege høsten, og vi vil alle gjennom bolledager, klassefester, aksjonsløp, aksjonsforedraget, og andre events, få et godt innblikk i hvorfor KGs Elevaksjon 2012 bringer oss alle "Et skritt vidre!"

collage elever Laos Laos vei

 

 

 

 

 

 

 

God sommer!

Nå har skoleåret nådd slutten for denne gang. Det betyr at elevene ser fram mot åtte lange, og deilige uker med familie, venner og ikke minst fri. Samtidig nærmer neste skoleårs elevaksjon seg med stormskritt. fire elever og to lærere drar allerede i sommerferien til Laos for å se, oppleve og gjøre seg klare til å vidreformidle årets aksjon til resten av skolen. Aksjonen i seg selv braker løs Onsdag 22. August.

KGs elevaksjon 2012 går til Laos, der vi i hovedsak driver med vann- og utdanningsprosjekter, mer informasjon her. KGs Elevaksjon ønsker deg en fantastisk sommer, og håper å se deg glad og engasjert når aksjonen og skolen begynner igjen til høsten!

Her er noen bilder fra mini-kick-offen vi hadde i vår:

collage elever Laos collage elever Laos collage elever Laos