Aksjonsdag i morgen!

I morgen er det aksjonsdagen!! Alle klasser har vært på motivasjonsseminar, (forhåpentligvis) sett den strålende motivasjonsfilmen som er laget (link lengre ned) og er klare til å yte det som går ann å yte for KGs elevaksjon og Etiopia! Allerede på veien hjem møtte jeg på en dusin KG elever som rett etter skolen (dagen før) bruker tiden til å samle inn mest mulig penger! Og det er ikke uten grunn! Den første grunnen er selvfølgelig for Etiopia, prosjektene og det som gjorde intrykk under seminaret. Men ikke bare er det heder og ære og lønn i himmelen som venter de som samler inn virkelig mye. KGs elevaksjon kan nemlig rutte med både Macbook PRO, Macbook Air, Ipad 2 og speilrefleks med mer til de som virkelig har gitt jernet!
Over kan dere blant annet klikke dere inn på motivasjonsfilmen som er laget for KGs elevaksjon. Der finner du også en musikkvideo som er laget og en film fra aksjonsløpet som virkelig er vært å se uansett om du var der eller ikke! Det er også kontinuerlig oppdatert nye bilder (noe forsinket innemellom), som er verdt å ta en titt på. Kanskje har fotografen fått et blinkskudd av nettopp deg! (Profilbilde!!!(?))

KGs elevaksjon Konsert!!

Tirsdag 20. September kommer både Ole Børud og Oslo Soul Children til Storsalen! Dette er den første konserten Kristelig Gymnasium's elevaksjon har stelt i stand! Alle inntekter går til de humanitære prosjektene i Etiopia. Disse kan du lese mer om på "årets aksjon" her på websiden. Billettene koster ikke mer enn 220 kroner, så her er det bare løpe og kjøpe! (Man kan dessverre ikke kjøpe billettene før ved oppmøte, men reservasjon er mulig over internett! Klikk på knappen til høyre, eller se under artikkelen!)
Klokkeslettet er 19.00, men om du har/kommer til å reservere billetter via KGselevaksjon.no, så er det viktig at du møter SENEST 20 minutter før og henter/betaler billettene. Ellers blir vi nødt til å kanselere reservasjonen(e) til fordel for kjøp av billetter ved oppmøte. Det er ikke reservasjon av plass (Seterad og nummer), så det er enda en god grunn til å møte opp tidlig.

Velkommen skal nettopp Du(!) være, og vi gleder oss til å se deg!
Bestill billetter her: http://kgselevaksjon.no/11/forestilling_2.php

Nå er det bare et par dager til aksjonen starter!

Mandag er det skolestart. Både elever, lærere og andre ansatte venter i spenning på hvordan skoleåret blir. For fire elever og to lærere er opptakten til skolestart litt spesiell. Vi er nemlig i Etiopia for å samle stoff og inntrykk til høstens elevaksjon. I de første ukene av skoleåret vil denne aksjonen sette sitt preg på skolen. Det kommer du garantert til å merke. Skolestart er spennende. Samtidig skal vi ikke bare tenke på oss selv.
Du har neppe kunnet unngå å høre om sultkatastrofen i Somalia og i nabolandene, det vi ofte kaller Afrikas horn. Du vet sikkert også hvorfor situasjonen har blitt så ille. Tørke og mangel på regn, sier du. Det er helt riktig. Men hvis vi tenker etter, er det ikke bare dette som er problemet. Mange steder i verden regner det lite uten at befokningen automatisk dør. Problemet med denne hungersnøden er at tørken inntreffer i et område som fra før er utrolig fattig. Utdanningsnivået er lavt, få kan lese og skrive, og helsesituasjonen dårlig.

De prosjektene vi på KG skal støtte skjer i år i regi av NLM, Norsk Luthersk Misjonssamband. Prosjektene har som målsetning å gjøre de fattige og utsatte samfunnene sør og øst i Etiopia mer robuste slik at menneskene der i framtiden lettere kan takle lignende situasjoner som det de nå opplever. Utover høsten kommer du til å lære mer om dette. Da skal Astrid ( 3 D), Berit (3 C), Andreas (3 E) og Knut (3 B) holde foredrag for alle elevene på skolen om det de har sett og lært. Vi kan si det slik at disse elevenes øyne nå er alle elevenes øyne.

Vår verden! Vårt ansvar!

(Hentet fra kg.vgs.no)